A vállalat több mint 380 000 négyzetméter jó minőségű ipari fejlesztési területet adott el az M0 déli részén, Gyálon és Dunaharasztiban.

A vevő minden esetben nemzetközi nagyvállalat volt, akik e telkeket ipari vagy logisztikai célokra kívánják a jövőben hasznosítani. Mind a fejlesztők, mind a végfelhasználók jó elhelyezkedésű és kialakítású ipari fejlesztési teleket keresnek versenyképes áron, Budapesten és környékén.

Fejlesztői oldalról azt látjuk, hogy első körben a rendelkezésre álló „land bank” kerül hasznosításra BTS és spekulatív projektek keretében, legalább is addig, amíg kitart a rendelkezésre álló állomány, és a bérleti díjak stabilizálódnak.

Halász- Csatári Gábor, Associate, a Cushman & Wakefield budapesti ipari üzletágának vezetője elmondta: “Nagy örömmel tölt el, hogy ezen tranzakciók megkötésével csapatunk jelentősen hozzájárulhatott a magyar ipari piac fejlődéséhez. Az értékesített területre összesen több, mint 150 000 négyzetméter ipari ingatlan fejleszthető, ami ha elkészül, közel 10 százalékkal növeli majd a teljes ingatlanállományt. Ez óriási teljesítmény és biztos vagyok benne, hogy szakértelmünknek és kiterjedt piaci tapasztalatunknak köszönhetően hamarosan további hasonló ügyleteket zárhatunk. A jelenlegi rekord alacsony kihasználatlanság (kb.3%) és a bérlők minőségi területek iránti kereslete fellendíti a spekulatív és BTS fejlesztések piacát.”

A Cushman & Wakefield magyarországi ipari bérbeadási csapata több, mint 37 000 négyzetméterre kötött új bérleti szerződést 2017-ben, ami a teljes ügynökségi tranzakciók 45 százaléka a budapesti piacon. A csapat ezen felül, az ügynöki bérbeadások (hosszabbítások és újratárgyalások) több mint 25 százalékát jegyzi a budapesti piacon, mely szintén kiemelkedő teljesítmény.

 

Cushman & Wakefield