A vásárlások a CTP ambiciózus magyarországi bővülési tervének részei, amelynek végrehajtása Nemes Rudolf, a CTP újonnan kinevezett hazai vezetőjének elsődleges feladata.
Az egyik megvásárolt terület Biatorbágyon található, ahol a CTP már 165 000 m2 bérbeadható területtel rendelkezik. Ezzel a felvásárlással a CTP tulajdonában lévő, a jövőben bérbeadható területek nagysága meghaladhatja a 450 000 m2-t. A telek kitűnő befektetési lehetőséget kínál, jól látható, könnyen megközelíthető és kimagasló infrastruktúrával rendelkezik.

A CTP Dunaharaszti közelében lévő új megvásárolt területe az 51-es út és a Coca-Cola gyártóbázisa mellett található. Ez a CTP első befektetése ezen a környéken, amely jól ismert a már meglévő ipari ingatlanoknak és raktárnak köszönhetően. Az Üllőn található 100 000 m2-es ipari területtel együtt, a CTP immár 150 000 m2-es kapacitással rendelkezik Budapest délkeleti vonzáskörzetében.

„Idén ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé. A remek lehetőségekkel kecsegtető új vásárlások jelentik az első lépéseket a gyors és sikeres terjeszkedés irányába. A hazai ipari üresedési rátája jelenleg rekord alacsony (4%), ezért a CTP a lehető leghamarabb megkezdené az építkezést ezeken a területeken” – monda Nemes Rudolf, a CTP magyarországi vezetője.

Az építkezések mindkét területen megkezdődnek 2018 második negyedévében, és a tervek szerint 2019 első negyedévében fejeződnek be. A becsült eszközérték közel 300 millió euró. A CTP azonban nem csak az eszközök területén bővült, hanem a munkatársak száma is megduplázódott az elmúlt évben.

 

CTP