•    Közép-Európában továbbra is piacvezető a CTP Csoport a kereskedelmi ingatlan-szektorban, és európai szinten is az első öt vezető vállalat közé tartozik.

•    Az év első 6 hónapjában a CTP Csoport közel 270 000 négyzetméter bérbeadható területtel bővítette portfólióját, év végéig további 595 000 négyzetméteres növekedést tervez.

•    A világjárvány átalakította a kereslet jellegét, de a második negyedévben már nőtt a bérletidíj-bevétel.

Az év első felében a CTP Csoport 99 millió euró profitot termelt, ugyanebben az időszakban a bérleti díjból származó bruttó bevétele elérte a 152 millió eurót . A koronavírus-világjárvány ellenére a CTP Csoport az év második negyedévében – az egy évvel korábbi időszakhoz képest – 16%-kal, 72 millió euróra növelte bérletidíj-bevételét. 2020 első fél évében a vállalat 345 000 négyzetméterre írt alá új, hosszú távú bérleti szerződéseket.

„Az elmúlt három évben portfóliónk bővítésére törekedtünk a régió jelentős nagyvárosainak vonzáskörzeté-ben. Stratégiánk helyességét alátámasztja a világjárvány ideje alatt elért üzleti eredményünk, hiszen lehe-tővé tette, hogy azonnal reagáljunk a logisztikai és e-kereskedelmi vállalatok részéről tapasztalt megnöve-kedett keresletre. Ráadásul a pandémia felgyorsította az egyes iparágakban már korábban is észlelhető ‘nearshoring’ trendet” – mondta Remos Vos a CTP Csoport alapító tulajdonosa és vezérigazgatója.

„A Csoport bérletidíj-bevétele a járvány ellenére nőtt, és bérbeadási mutatónk 94%-os szinten maradt. Ezen kívül ingatlanlanjaink hosszú távú bérleti szerződéssel vannak bérbe adva, így ezeket a tényeket nagyon pozitív jelnek tartom a cseh gazdaságba szervesen beágyazott CTP Csoport teljesítményére nézve” – tette hozzá Richard Wilkinson, a CTP Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

A CTP Csoport által bérbeadott ingatlanok alapterülete több mint 268 000 négyzetméterrel növekedett az első félévben és 5,8 millió négyzetméter bérbe adható ingatlanterülettel rendelkezik Közép-és Kelet-Európában. A vállalat által bérbeadott ingatlanok iránt 2020 első felében élénk volt a kereslet, különösen Romániában, ahol év végéig – elsősorban új építkezésekkel – további 389 000 négyzetméteres bővítést tervez. A vállalat jelenleg 46 építés alatt álló projekttel rendelkezik a régióban és célja, hogy az általa kezelt ingatlanportfólió alapterülete 2020 végéig elérje a 6,5 millió négyzetmétert. A CTP Csoport elsősorban az ipari ingatlanok piacán kíván terjeszkedni Közép-és Kelet-Európában.

A CTP Csoport portfóliójában található ingatlanok több mint 80%-a „Excellent” vagy „Very Good” BREEAM minősítéssel rendelkezik.  Az épületek környezetvédelmi minősítése mellett a CTP Csoport több kezdeményezést is elindított annak érdekében, hogy 2023-ig teljesen karbonsemlegessé tegye tevékenységét.

 

CTP