Az energiafogyasztással kapcsolatos átfogó vizsgálatok és a lezárult kísérleti projektek eredményei alapján a CTP úgy éri el az 5%-os megtakarítást, hogy a világítás terén LED-technológiára vált. „Más módszerekkel is csökkenthető az energiafogyasztás, de a LED a leggyorsabb, a leghatékonyabb és ügyfeleink számára is a legvonzóbb megoldás. Ez által jelentősen csökken majd az áramszámla, ráadásul a beruházás is viszonylag rövid időn belül, alig 2 év alatt megtérül” – nyilatkozta Stefan de Goeij, a CTP ingatlangazdálkodási részlegének vezetője.

A CTP-nek sikerül elérnie a 2016-ra előirányzott 5%-os fogyasztáscsökkentési célt. A korszerűsítés 100 ezer négyzetméteren már megtörtént, és a fennmaradó 150 ezer négyzetméteren pedig a negyedik negyedév végére fejeződik be. Az átalakítás több CTParkot is érint, elsősorban Csehországban és Romániában, ez utóbbi helyen több üzleti parkban a külső világítást is lecserélik.

A CTP a jövő évben összesen 400 ezer négyzetméteren tervezi a LED-technológiára történő átállást. „Nagyságrendjét tekintve egészen egyedülálló felújításról van szó. A korszerűsített épületekre energiahatékonysági szempontból újabb tanúsítványt kérünk, így besorolásuk C-ről B-re fog változni” – mutatott rá Stefan de Goeij.

 

CTP