A VGP Park Kecskemét a várostól délre fekvő ipari területén található, mintegy 5 km-re a Délkelet-Európát Budapesttel összekötő M5 autópályától. A telephelynek jó infrastruktúrája és tömegközlekedése van. Kecskemétnek és környékének 200 000 lakosa van.

A VGP Park Kecskemét egy összesen közel 167 600 négyzetméteres telken épül, amelyen az építkezés befejezése után 80 500 négyzetméter bérelhető terület lesz. A park első épülete egy közel 49 000 négyzetméteres telken épül és közel 23 000 négyzetméternyi bérelhető területe lesz.

A Friedel Bohnenkamp által 1950-ben, Németországban alapított Bohnenkamp cég a professzionális felhasználású abroncsok, kerekek és járműalkatrészek egyik vezető nagykereskedője. 28 ország márkakereskedői és gyártói támaszkodnak a Bohnenkamp széles termékpalettájára, valamint szakszerű és vevőközpontú szolgáltatásaira.

A Bohnenkamp a délkelet-európai terjeszkedés erősítése érdekében költözik be 2020 decemberében a VGP Park Kecskemét komplexumba, ahol összesen 3 500 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet bérel majd.

Balogh László, a VGP Hungary kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy „Örömmel látjuk a Bohnenkampot az új kecskeméti létesítményünkben. Betelepülésük azt is mutatja, hogy Kecskemét egyre fontosabbá válik a régióban.”

A VGP vállalatcsoport jelenleg tizenkét európai országban, összesen 72 parkot üzemeltet. A VGP Park Kecskemét a VGP ötödik üzleti parkja Magyarországon. Az első kecskeméti épület építése mellett a VGP ősszel kezdi meg az új VGP Park Győr Béta alapozó munkálatait, ahol összesen több mint 47 000 négyzetméternyi bérelhető terület áll majd rendelkezésre, továbbá 12 000 négyzetméterrel bővíti majd a VGP Park Alsónémedi létesítményt is.   

A vállalat számára fontos a fenntarthatóság: a VGP által épített összes épület megfelel az energiahatékony és fenntartható építés követelményeinek.

 

VGP