Emellett a Fiege jelenlegi, 11.400 négyzetméteres bérleti szerződését is megújította a DC1-es épületben, ugyanebben az ipari parkban. A vállalat jelenleg Európa-szerte 126.000 négyzetmétert bérel öt Prologis parkban. Az új 8000 négyzetméteres létesítmény – amely a második épület lesz a teljes kihasználtsággal működő parkban – többek között 100 négyzetméternyi csúcstechnikájú irodateret foglal magába.

“A Fiege az integrált ellátási lánc rendszerek fejlesztésére szakosodott számos különböző iparágban, komplex szolgáltatásaink üzleti lehetőségeket generálnak. Elégedettek vagyunk a hegyeshalmi Prologis Park jelenlegi épületével, ezért annak érdekében, hogy lépést tartsunk az üzleti növekedéssel, úgy döntöttünk, megújítjuk szerződésünket, illetve tovább terjeszkedünk egy másik kiváló minőségű „build-to-suit” létesítménybe, amely kielégíti a napi működéssel járó különleges követelményeinket. A Prologis profi ügyfélkapcsolata és a csapat rugalmas hozzáállása alapozta meg döntésünket” – mondta Hepp Gergely, a Fiege ügyvezető igazgatója.

 

“Ahogy a magyar piac egyre stabilabbá válik, úgy nő az igény a partneri kapcsolat kiterjesztésére a jelenlegi ügyfeleink körében, így örömmel fejlesztünk egy új, „build-to-suit” létesítményt a Fiege számára” – mondta Kemenes László a Prologis magyarországi alelnöke. “A hegyeshalmi Prologis park – az egyetlen létesítményünk Magyarországon, ami Budapesten és a főváros vonzáskörzetén kívül esik – évek óta teljes kapacitással működik, és kezd jelentős csomóponttá válni a Fiege regionális logisztikai tevékenységének szempontjából, Ausztria és Szlovákia közelsége miatt.”

A hegyeshalmi Prologis parkban jelenleg egy 24.100 négyzetméteres épület található, amelyet teljes egészében bérel a Fiege és az SMR. A helyszín további 120.000 négyzetméteres fejlesztési potenciált rejt magában. A park Magyarország nyugati részén található, az M1-es és az M15-ös autópályáknak köszönhetően könnyen megközelíthető Bécs, Pozsony és Győr is.

A Prologis Magyarország piacvezető ipari vállalata, a portfólió hat parkban, összesen 612.000 négyzetmétert foglal magába (2015. szeptember 30-ai adatok alapján).

 

 

MLSZKSZ