A megállapodás magában foglalja a Sportisimo már meglévő 23.900 négyzetméteres ingatlanára vonatkozó bérleti szerződés meghosszabbítását, így a kereskedő összesen 58.100 négyzetméterre fogja növelni összterületét a parkban.

„A Sportisimo már jó ideje működteti sikeresen operációját a Prologis Park Prague-Rudná területén, ami leginkább annak köszönhető, hogy regionális logisztika szempontjából ideális a park fekvése” – mondta Martina Kudláčková, a Sportisimo beruházási and marketing igazgatója. „Jelenleg az európai piacok felé terjeszkedünk, így logikus volt a döntés, hogy ezen a parkon belül bővüljünk. Ez a stratégiai döntés minden bizonnyal erősíteni fogja cégünk helyzetét.”

A Sportisimo jelenlegi 23.900 négyzetméteres ingatlana (DC18) közvetlen kapcsolattal bővül egy 34.200 négyzetméteres épülettel, amelyet a legújabb fenntarthatósági szabványok szerint és a BREEAM akkreditációnak megfelelően alakítanak majd ki.

„A Prologis Park Prague-Rudná úgy kínálja a flexibilis megoldások és épületméretek széles skáláját, hogy azokat teljes mértékben a bérlő igényeihez tudjuk alakítani, bármelyik szektorból is érkezik az ügyfél” – árulta el Martin Baláž, a Prologis csehországi és szlovákiai bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „Az, hogy a Sportisimo 34.200 négyzetméterrel növeli jelenlétét a parkban, a Prologis kíváló üzemeltetési csapatát igazolja, valamint bizonyítja, hogy bármely ügyfelünk egyéni igényeit képesek vagyunk maradéktalanul kielégíteni.”

A tranzakciót ingatlanközvetítőként a Cushman and Wakefield segítette.

A Prologis Park Prague-Rudná jelenleg 18 épületből áll, 175.000 négyzetméternyi modern logisztikai és ipari területet kínálva mindössze 20 percre Prága városközpontjától, a D5 autópálya mellett.

A Prologis a maga több mint 985.000 négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlanszolgáltatója (2016. március 31-i adatok alapján).

 

 

Prologis