Az Agata Lengyelország egyik piacvezető és legrégebben működő bútoripari cége, amely bútorokat, lakberendezési tárgyakat, lámpákat és textíliákat forgalmaz. A vállalat jelenleg 19 viszonteladói üzletet és két központi raktárat üzemeltet lengyel nagyvárosokban.

„Cégünk dinamikus fejlődése következtében, felmerült az igény, hogy létrehozzunk egy nagy elosztói központot az ország középső részén a Prologis Park Piotrków II-ben, ezzel optimalizálva a működési költségeinket" – mondta Grzegorz Ćwik, az Agata ügyvezetője. „Azért választottuk a Prologis ajánlatát, mert olyan partnerre szerettük volna bízni vállalati fejlődésünk ezen fontos momentumát, aki már bizonyított, és akivel kapcsolatban jó tapasztalatokkal rendelkezünk. Ez a megállapodás tovább erősíti a kapcsolatunkat a Prologisszal, amely 2010-ben kezdődött, amikor a Prologis Park Wrocław-ba költöztünk."

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Agata a Prologis Park Piotrków II-t választotta központjának helyszínéül Közép-Lengyelországban. Az Eyefortransporttal közösen készített Logisztikai ingatlanpiaci hálózat bővülése című tanulmányunk szerint Közép-Lengyelország a legnépszerűbb logisztikai célpont ma Kelet-közép Európában" – mondta Paweł Sapek, a Prologis lengyelországi ügyvezetője. „Az Agatával való megállapodás a szakértelmünket és az ügyfeleinkkel ápolt jó kapcsolatunkat bizonyítja. Mindemellett központi fekvésű fejlesztési területeket tudunk ajánlani, amikre már az építéshez szükséges engedélyekkel is rendelkezünk. Így van módunk arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül építsünk ipari ingatlant, mindezt az ügyfél igényeihez igazodva."

„Piotrkow Trybunalski elhelyezkedése és a bérlő igényeinek megvalósíthatósága volt az a két kritikus elem, ami miatt az ügyfél a Prologis mellett döntött ennél a projektnél. Mindkét félnek gratulálunk a megállapodáshoz, és büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehettünk,” – mondta Małgorzata Czepel, a CBRE ipari és logisztikai üzletágának vezetője.

A Prologis Park Piotrków II jelenleg egy 17.500 négyzetméteres épületből áll, Piotrków külvárosi részén, 40 kilométerre Közép-Lengyelország fővárosától, Łódźtól. A park két fontos kereskedelmi útvonal csomópontjában található: az A1/E75 autópálya Észak- és Dél-Lengyelországot, a 8/E67 gyorsforgalmi út pedig Prágát és a sziléziai agglomerációt, valamint Varsót köti össze Białystokkal és Vilniusszal.

A Prologis négy országban aktív a Közép- és Kelet-európai régióban, teljes portfoliója eléri a 4.3 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (2016. március 31-i adatok alapján).

 

 

Red Lemon Media