Az ingatlan kiváló lokációjának és műszaki színvonalának köszönhetően 100 százalékos kihasználtság mellett működik, bérlői hosszú távon stabil, sikeresen működő multinacionális vállalatok. A tranzakció az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő folyamatos portfólióépítési stratégiájának a része, így várhatóak még újabb tranzakciók 2016-ban.


Két hónapon belül két nagy értékű, kiváló minőségű logisztikai ingatlannal bővült az OTP Ingatlanbefektetési Alap portfóliója: a 30 ezer négyzetméteres győri raktárbázis után most egy 35 ezer négyzetméteres gyáli ingatlant vásárolt az alap, ez jelenleg a legnagyobb alapterületű épület a portfóliójában. A 16 hektáros telken elhelyezkedő ingatlan 100 százalékos kihasználtság mellett működik, ami többek között a kivételesen jó elhelyezkedésének is köszönhető.


„Az elmúlt öt évben meglehetősen átrendeződött Budapest logisztikai térképe. Egyre több bérlő választja a dél-pesti régiót, az autópálya, a repülőtér és a multinacionális vállalatok közelsége miatt; a gyáli ingatlan megvásárlásával az ebben rejlő befektetési lehetőségeket szerettük volna kihasználni” – mondta a tranzakció kapcsán Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a hazai logisztikai ingatlanok iránt évek óta folyamatosan növekszik a kereslet, így az „A” kategóriás, jó lokációjú logisztikai ingatlanok hosszú távon is fenntartható hozamtermelési képességgel bírnak.


A bérlői mix túlnyomó részét multinacionális vállalatok alkotják, az épület belső szerkezete az ő speciális raktározási és műszaki igényeik szerint lett kialakítva. Ez nem jelent mást, mint hogy a bérlők többsége hosszú távra rendezkedett be az ingatlanban, ami erősíti az OTP Ingatlanbefektetési Alap jövedelemtermelésének stabilitását.


„Az elmúlt hónapokban rekordmennyiségű tőke áramlott az OTP Ingatlanbefektetési Alapba, a forrást jelentős részben ilyen kiemelkedő adottságokkal rendelkező ingatlanokba szeretnénk fektetni a jövőben. A portfóliófejlesztés keretében jelenleg is folyik egy hasonló méretű tranzakció előkészítése, amivel célunk az alap jövedelmezőségének további növelése” – tette hozzá Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgató-helyettese.

 

 

OTP Ingatlanalap