A Prologis és a Pepco együttműködése 2010-ben kezdődött a vállalat első közép-európai disztribúciós központjának megnyitásával a Prologis Park Rawa területén. A Pepco gyors üzleti növekedésével, mára több mint 800 kiskereskedelmi egység tulajdonosa Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában.

„A kiskereskedelmi hálózatunk kibővítése és a legmagasabb színvonal iránti elkötelezettségünk megköveteli, hogy megerősítsük az ellátási láncunk kapacitását” – mondta Matthew Lythgoe a Pepco Poland elnökségi tagja. „A park elhelyezkedése ideális, és a kibővített disztribúciós terület európai növekedési terveink alapja lesz.”

A Prologis fejlesztési feladatai három fázisra tagolódnak: az igényre szabott tervkoncepció elkészítése, a tervező munkájának felülvizsgálata, és a tenderezés folyamata, beleértve az építkezést és a használatbavételi engedéllyel rendelkező épület átadását.

„Ez a megállapodás a Pepco-val kialakított hosszú távú együttműködés és erős globális ügyfélkapcsolataink érdeme” mondta Paweł Sapek, a Prologis lengyelországi alelnöke. „A kibővített rawa-i létesítmény központi elhelyezkedésével támogatja majd a Pepco regionális növekedését.”

A Pepco Rawa Mazowiecka-i épülete 50 kilométerre található Łódź-tól és 70 kilométerre Varsótól, a Csehországot, Lengyelországot és Litvániát összekötő 8/E67-es út, és a 72-es, Rawa Mazowiecká-t Łódź-zal összekötő út csomópontjánál.

A Prologis vezető disztribúciós-létesítmény szolgáltató Közép- és Kelet-Európában, 4,4 millió négyzetméteres logisztikai és ipari területével (2015. szeptember 30-i adatok szerint).

 

Prologis