Világszerte példát mutattunk a fenntartható logisztikai ingatlanfejlesztést és a felelős vállalkozások működését illetően egyaránt. Elért eredményeink egyik legfontosabb mutatója a vállalatunk által évről-évre begyűjtött díjak és elismerések száma.

A Prologis az évek során számos elismerést kapott a fenntarthatóságot segítő tevékenységeiért. Idén sem volt ez másképp, ami bizonyítja, hogy milyen jelentős erőfeszítéseket teszünk az ESG-t érintő területeken.

A National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT) 2018-ban sorozatban már hetedik éve ismerte el a Prologist az „Industrial Leader in the Light” díjjal a vállalat teljes portfóliójára kiterjedő ESG gyakorlat és energiafogyasztási eljárások miatt – ez a fenntarthatósággal kapcsolatos legkomolyabb elismerés az ingatlanberuházási ágazatban.

Az okok, ami miatt a NAREIT idén ismételten nekünk ítélte oda a díjat, magukban foglalják a Prologis a fenntarthatósággal kapcsolatos öt célkitűzését:

- 175 megawatt teljesítményű napenergia-termelő kapacitásunkat, amellyel a Prologis harmadik legnagyobb telepített napenergia-kapacitást tudhatja magáénak az Egyesült Államokban (a Walmart és a Target után)
- Világszerte 304 fenntarthatósági minősítésünket
- A tényt, hogy üvegházhatású gázkibocsátás-csökkentési tervünket négy évvel az eredeti célkitűzésnél korábban sikerült megvalósítanunk
- Kiemelkedő önkéntességi és adományozási kezdeményezéseinket
- „Community Workforce Initiative” elnevezésű programunkat, amellyel bérlőink munkaerő-szükségleteinek kielégítését segítjük

A fenntartható fejlesztés közös érdek. Az üvegházhatású gázkibocsátás (GHG) csökkentésére irányuló célkitűzések az éghajlatkutatás eredményeivel összhangban történő meghatározása a környezetbarát fejlesztés egyik legbiztosabb módja. Idén novemberben újabb fontos mérföldkőhöz jutottunk el, hiszen jóváhagyták a Prologis az üvegházhatású gázkibocsátások csökkentésére irányuló, tudományos eredményeken alapuló célkitűzéseit (SBT célkitűzések). Vállalatunk ezzel a logisztikai ingatlanfejlesztő vállalatok közül elsőként részesült ebben az elismerésben.

A Science Based Targets Initiative (SBTi) elnevezésű szervezet irányítása alatt az SBT-k rendszere egy nemzetközileg elismert módszer, amely segíti a vállalkozásokat, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló célkitűzéseiket a tudományos eredményeknek megfelelően határozzák meg. Az SBT célkitűzések iránymutatást biztosítanak a Prologishoz hasonló vállalatok számára, amelyek számszerűsíthető eredményeket kívánnak elérni az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése terén. Az általunk meghatározott célok jóváhagyása visszaigazolja, hogy a Prologis piacvezető szerepet tölt be a fenntarthatóság terén.

A Prologis SBT célkitűzései a következőket tartalmazzák: „A Prologis az 1. és 2. körbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásait 2025-ig 21 százalékkal, 2040-ig pedig 56 százalékkal kívánja csökkenteni a 2016-os bázisévhez képest. A Prologis továbbá a 3. körbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásait 2025-ig 15 százalékkal, 2040-ig 40 százalékkal kívánja csökkenteni a 2016-os bázisévhez képest.”

Végül, de nem utolsósorban a Prologis a fenntarthatóság érdekében végzett tevékenységét a Corporate Secretary Magazine november 8-án a 11. éves Corporate Governance Awards díjkiosztó gálán ismerte el azzal, hogy a 2018 évi „Corporate Governance” díjra jelölte vállalatunkat a „Legjobb ESG beszámoló” kategóriában. Az a tény, hogy vállalatunkat erre a patinás díjra jelölték, tükrözi az ESG célkitűzéseinkkel kapcsolatos beszámolóink magas színvonalát és megbízhatóságát.

Bár az első helyet a Microsoft szerezte meg, a jelölésünk komoly eredmény, hiszen ezzel kivételes társaságba kerültünk, ráadásul a 15 kategórián belül mi voltunk az egyedüli ingatlanfejlesztő vállalat a jelöltek között. A jelölés egyben a vállalatirányítás terén elért kiemelkedő eredményeink elismerését is jelenti.

Ezúton is gratulálunk valamennyi szakemberünknek, akik jelentős szerepet vállaltak az említett kiemelkedő elismerésekhez vezető munkában.

 

Prologis