A vezető autóipari alkatrész-beszállító Bosal Hungary Kft.-nek azonnal használatba vehető raktárkapacitásra volt szüksége a fokozódó termelés miatt felhalmozódott készleteinek tárolásához. Kecskemét és környéke az autóipar szempontjából gyorsan fejlődő térségnek számít, részben a közeli Mercedes-gyárnak köszönhetően.

„A kereslet és a termelés számottevő növekedése azonnali választ követelt raktározási tevékenységünk kézben tartása érdekében. A Goodman gyorsan reagált, és az igényeinknek tökéletesen megfelelő megoldással szolgált” – mondta Gajda Pál, a Bosal Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Goodman közel 300 ezer négyzetméternyi logisztikai létesítményt kezel az autóiparban érdekelt ügyfelei számára szerte Európában. A Bosal a bérlet ideje alatt élvezheti a Csoport e téren felhalmozott tapasztalatából származó előnyöket. Amellett, hogy a Goodman műszaki és üzemeltetési ingatlanszolgáltatási szakértői a bérlő rendelkezésére állnak, a vállalat testre szabott befektetési terveket is kidolgoz az ingatlan értékének megőrzése érdekében.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfelünk számára azonnali megoldást tudtunk nyújtani, ez egyszersmind azt is példázza, hogy a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központ elsőrendű lokáció az autóipari vállalkozások számára” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman közép-és kelet-európai regionális igazgatója. „Miután valamennyi meglévő magyarországi ingatlanunkat bérbe adtuk, a továbbiakban arra összpontosítunk, hogy a tulajdonunkban lévő telkeken megvalósítandó újabb beruházásokkal bővítsük portfóliónkat.”


Kiváló területek várnak fejlesztésre

A Goodman két fejlesztésre alkalmas területtel is rendelkezik Budapest 20 kilométeres vonzáskörzetében. Mindkettő már meglévő, a Csoport első számú európai ingatlanalapja, a Goodman European Logistics Fund (GELF) tulajdonában álló létesítmények mellett található. A Goodman Gyáli Logisztikai Központban 20 ezer négyzetméternyi fejlesztési potenciál áll rendelkezésre egy már üzemelő, 23 ezer négyzetméteres csarnok mellett. A telek az M5 autópálya és az M0 autóút csomópontjánál helyezkedik el, amely utóbbi kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít az M1, M3, M6 és M7 autópályákkal.

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ jelenleg 46 ezer négyzetméternyi bérbe adott logisztikai ingatlant foglal magában, és a területén további 109 ezer négyzetméternyi fejlesztésre nyílik lehetőség. A telek mindössze öt kilométerre fekszik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől, az M4 autópálya és az M0 autóút közelségéből adódóan pedig remek közúti közlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik.

A földterületek stratégiai jelentőségét jól tapintható piaci trendek is igazolják. A Colliers adatai szerint a magyarországi piac 2014-ben 56 százalékos növekedést produkált a megelőző évhez képest. Az ingatlanügynökség előrejelzése alapján a 2015-ös esztendő hátralévő részében Budapest térségében, az M0 körgyűrű mentén tapasztalható majd a legnagyobb kereslet.

 

Goodman